nieuws

HeartFelt® van Hunter Douglas wint Red Dot Award voor beste design

Architectuurproducten

HeartFelt®, het nieuwe vilten plafondsysteem van Hunter Douglas, heeft de hoogste onderscheiding van de Red Dot Award 2017 in de categorie Product Design gewonnen. De jury kende uit duizenden inzendingen wereldwijd de prijs voor het beste design aan HeartFelt® toe, omdat het een ‘exceptioneel en innovatief’ ontwerp heeft, aldus het juryrapport.

HeartFelt® van Hunter Douglas wint Red Dot Award voor beste design
Kookstudio Havenmantsje

HeartFelt® is een nieuw, modulair lineair vilten plafondsysteem met unieke kwaliteiten op het gebied van design en duurzaamheid.  Het is gemaakt van Cradle to Cradle-gecertificeerd vilt, een natuurlijk en zacht materiaal met een warme uitstraling en uitstekende (bovengemiddelde) akoestische eigenschappen. Hunter Douglas is de eerste producent die een modulair en lineair vilten plafondsysteem op de markt brengt.

Groeiende populariteit van vilt
Hunter Douglas speelt met HeartFelt® in op de groeiende populariteit van vilt. Ontwerpers gebruiken het materiaal onder meer als basismateriaal voor bijvoorbeeld stoel- of wandbekleding, lampen en briefcases. Naast de esthetische kwaliteiten is vilt ook geschikt voor gebruik in het interieur, onder meer voor de reflectie van licht én geluid. Daarbij is het vilt dat voor HeartFelt® gebruikt wordt Cradle to Cradle-gecertificeerd. Het modulaire systeem van viltpanelen (verkrijgbaar in vijf tinten grijs) biedt veel  ontwerpmogelijkheden: zoals vrije paneelgrootte, voegbreedte, montagehoogte en kleur.

Kookstudio ’t Havenmantsje en Dyson

In de kookstudio van restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen is HeartFelt® geïnstalleerd door Plaveka Interieurs uit Sint Annaparochie. In deze studio verzorgt SVH-meesterkok Marco Poldervaart kookworkshops en -demonstraties. In het kantoor van Dyson in Amsterdam is ook HeartFelt®  toegepast naar ontwerp van UN Studio in Amsterdam.

Red Dot Award

Dit jaar telde de Red Dot Award meer dan 5.500 inzendingen uit 54 landen. Een jury van zo’n 40 onafhankelijke ontwerpers, docenten design en vakjournalisten beoordeelt ieder afzonderlijk product, waarbij de award Red Dot: Product Design 2017 wordt toegekend aan producten met een baanbrekend design volgens Red Dot.

Reageer op dit artikel