nieuws

Vlaamse fotowedstrijd over kunstlicht

Architectuurproducten

De wedstrijd Archifocus Light gaat op zoek naar de mooiste foto’s van architectuurfotografen waarin kunstlicht een belangrijke rol speelt. De wedstrijd wordt georganiseerd door Architectura.be Groen Licht Vlaanderen en easyFairs. De winnaars worden bekendgemaakt op de Installatievakbeurs HVAC&ECL in Brussel op 17 of 18 september.

Vlaamse fotowedstrijd over kunstlicht

Deelnemers sturen uiterlijk op 14 augustus 1 of 2 fotoreportages door waarin verlichting een belangrijke rol speelt. Het moet wel degelijk over kunstmatige verlichting gaan. Zonlicht kan ook voor mooie lichteffecten zorgen, maar dat is niet waar de jury in deze wedstrijd naar op zoek is. Deze jury bestaat uit architecten en andere vaklui.

 

Voorwaarden voor Archifocus Light

  • Een reportage bestaat uit 2 foto’s van hetzelfde Belgisch bouwproject. Het mag gaan op een project gelegen in België of een project in het buitenland ontworpen door een Belgische architect. Het project mag maximaal twee jaar oud zijn. (opleveringsdatum in 2012, 2013 of 2014)
  • In de foto’s moet kunstmatige verlichting een belangrijke rol spelen. Het mogen zowel overzichtsfoto’s zijn als detailfoto’s. De voorkeur gaat uit naar de combinatie van een detailfoto en een overzichtsfoto. De lichtarmaturen mogen maar moeten niet zichtbaar zijn op de foto. Het mogen zowel binnen- als buitenfoto’s zijn.
  • Elke fotograaf mag maximaal twee reportages doorsturen.
  • De foto’s worden in hoge resolutie gemaild naar kevin@architectura.be. De naam van de foto’s moet bestaan uit de naam van de fotograaf en de naam van het gefotografeerde project. (vb. Neven-havenhuis1 en Neven-havenhuis2). Bezorg ons samen met de foto’s ook de naam en het adres van het project en de naam van de (interieur)architect.

 

Bron: Architectura.be

Reageer op dit artikel