nieuws

Plattelandsesthetiek

Architectuurproducten

In zijn grootste solo-tentoonstelling tot nu toe toont de Chinese kunstenaar Ai Wei Wei de installatie Stools. Deze bestaat uit 6000 krukken, die op de tentoonstelling Evidence in Martin Gropius Bau in Berlijn 3000 m2 en 18 zalen beslaan.

Plattelandsesthetiek

De krukken zijn van het type die jarenlang zijn gebruikt door Chinese boeren. Volgens Ai Wei Wei zijn deze krukken een uitdrukking van de eeuwenoude esthetiek van het Chinese platteland. Tegenwoordig worden ze massaal achtergelaten en ingeruild voor een plastic variant.

De beelden van de 6000 krukken roepen herinneringen op aan de bergen zonnebloemzaadjes of porseleinen krabben die de kunstenaar in andere musea tentoonstelde.

 

De tentoonstelling is tot en met 7 juli te zien in de Martin-Gropius-Bau in Berlijn.

Reageer op dit artikel