nieuws

Meubels printen

Architectuurproducten

De Berlijnse ontwerpers Marcel Tasler en Lucas Oehmigen ontwikkelden een groot formaat 3D-printer, die meubels kan afdrukken. Deze kan objecten printen met een maximale afmeting van 1,15 x 1 x 1,18, oftewel 1,3 m3. Hun printer is gemakkelijk in elkaar te zetten, weegt 49 kilo en is op een atelier of kantoor te plaatsen.

Meubels printen

Deze nieuwe printer van BigRep werkt met de FDM/FFM-methode, Fused Deposition Modeling en Fused Filament Modeling. Werken met FDM/FFM is op dit moment de meestgebruikelijke en kostenefficiënte methode op de markt. Je kunt er verschillende materialen en kleuren mee uitprinten, zoals PLA, ABS, HDPE, PC, nylon, TPE, houtcomposiet laywood en steencomposiet laybrick.

Omdat ontwerpers Lucas Oehmigen en Marcel Tasler wisten dat de behoefte aan 3D-printers enorm is in de creatieve industrie, en ze zelf geen printer konden vinden die de objecten en kunstprojecten aankon die ze zelf wilden maken, ontwikkelden ze zelf een printer. Ze zopchten naar een techniek die de kosten met 90 procent verminderd en betaalbare, levensgrote driedimensionale objecten kon maken. Hun printer riep vanuit de markt zoveel verzoeken op, dat het duo besloot zich even niet met de afdrukken bezig te houden, maar met het produceren van een printer zelf.

 

Het bedrijf van Oehmigen en Tasler kreeg het kapitaal voor hun ontwikkeling van de Berlijnse belegger Newten Ventures. BigRep zoekt nu distributeurs en printshops, die service providers moeten worden waar meubels en andere producten kunnen worden uitgeprint.

Marcel Tasler en Lucas Oehmigen van BigRep. 

Bron: Meubel

 

Actie abonnement de Architect

 

 

Reageer op dit artikel