nieuws

Danskina kiest voor Hella Jongerius

Architectuurproducten

Tijdens de IMM Cologne van 13 tot 19 januari presenteert Danskina haar nieuwe designdirecteur: Hella Jongerius. De Nederlandse ontwerpster heeft als voornaamste taak de R&D-activiteiten van het merk te versterken. De eerste producten die hiervan het resultaat zijn, zullen tijdens de meubelbeurs worden getoond.

Danskina kiest voor Hella Jongerius

 

Van de vijf tapijten die Danskina in Keulen presenteert, heeft Jongerius er drie ontworpen. De ontwerpen Bold, Duotone en Multitone bestaan alle drie voor honderd procent uit wol, geïmporteerd uit India en Nieuw Zeeland. De tapijten zijn dik en warm en vertonen interessante onregelmatigheden die zijn ontstaan tijdens het ontwikkelingsproces.

De twee andere tapijten die geëxposeerd worden, zijn ontwerpen van Karin An Rijlaarsdam. Een Nederlandse designer die zich gevestigd heeft in Shanghai. De ontwerpen komen voort uit haar internationale ervaringen en zijn handgemaakt door ambachtslieden uit Noord-India. 

Eenvoud, innovatie en vakmanschap
De vijf ontwerpen benadrukken de nieuwe weg die Danskina heeft ingeslagen. Ze zijn een weergave van het idee dat schoonheid in eenvoud en handgemaakte imperfectie te vinden is. Daarnaast representeren ze de standpunten van Danskina die draaien om materiaalinnovatie en bekwaam vakmanschap.

Reageer op dit artikel