nieuws

Finalisten Electrolux Design Lab 2013 bekend

Architectuurproducten

Onlangs zijn na vier rondes en meer dan 1.700 inzendingen uit zestig landen, de acht finalisten van Electrolux Design Lab 2013 bekendgemaakt. De beste en meest innovatieve oplossing wordt op 16 oktober in Stockholm gekozen en wint een geldprijs van 5.000 euro en een betaalde stage van zes maanden bij een Electrolux design centrum.

 

De projecten die door zijn naar de finale, zijn:
– 3D food printer Atomium van Luiza Silva uit Brazilië
– schoonmaaksysteem met vliegende nano-robots Mab van Adrian Perez Zapata uit Colombia
– voedingswaarde weegschaal met kaart Nutrima van Janne Palovuori uit Finland
– stofzuiger die van vorm veranderd 3F van Germain Verbrackel uit Frankrijk
– luchtreinigende muur Breathing Wall van Jaebyun Yeon uit Zuid-Korea
– geparfumeerde ketting OZ-1 die de lucht purificeert van Wei Kiat Law uit Singapore
– voorraadkastmanager Kitchen Hub van Francisco Barboza Grasa uit Spanje
– keukenhologram Global Chef van Dawid Dawod uit Zweden
De Nederlandse inzending 2D Kitchen, een tijdbesparende en ruimtebesparende keuken van Ermi van Oers, sneuvelde in de halve finale. Prijzen

Naast de hoofdprijs worden een tweede en derde prijs uitgereikt met als beloning respectievelijk 3000  en 2000 euro. De kandidaat die de meeste stemmen krijgt via de website van Design Lab, ontvangt de People’s Choice Award en wint daarmee 1000 euro. Iedereen die gestemd heeft, kan via Twitter laten weten welk concept ze het beste vinden en waarom zij dit in huis zouden willen hebben. De bedenkers van de creatiefste en meest overtuigende tweets maken kans op een diner in een restaurant met Electrolux apparatuur in Madrid, Singapore of Sao Paulo.

Electrolux Design Lab
Sinds 2003 daagt het Electrolux Design Lab jaarlijks studenten over de hele wereld uit om na te denken over nieuwe ideeën voor de huishoudens van de toekomst. Aangespoord door de verstedelijking is het thema dit jaar inspired urban living met een focus op social cooking, natural air en effortless cleaning. Studenten werden gevraagd een product, accessoire of service te ontwerpen die past binnen de compacte, drukke steden van morgen waarin onze leefruimte zal afnemen. De inzendingen worden door een team van Electrolux medewerkers beoordeeld op esthetiek, ontwerpproces en innovatie.

Reageer op dit artikel