blog

Blog – Werken bij Kingspan: aandacht voor duurzaamheid én voor elkaar

Architectuurproducten

Van relatief kleine locatie met zo’n zestig man personeel tot een fabriek met honderdtwintig werknemers, inclusief drie ploegen die dag en nacht doorwerken. In de bijna vijftien jaar dat ik als vrachtwagenchauffeur bij Kingspan Insulation werk, zag ik onze locatie in Winterswijk zich steeds verder ontwikkelen. Wat begon als een kleine fabriek waar iedereen elkaar kende, groeide uit tot een serieuze speler op de markt.

Blog – Werken bij Kingspan: aandacht voor duurzaamheid én voor elkaar

 

Het meest bijzondere daaraan? Dat het sociale ‘ons-kent-ons’-gevoel nog steeds bestaat – ondanks de groei. Kingspan bewijst dat je als groot bedrijf toch een betrokken werkgever kunt blijven voor je werknemers. En dat sociale aspect, daar kunnen veel bedrijven nog iets van leren.

Zelf ben ik ontzettend blij met de sfeer bij Kingspan, maar ook met de diversiteit van mijn werk. Als vrachtwagenchauffeur kom je immers overal. Zo doe ik het transport vanaf de locaties Winterswijk, Tiel en Turnhout. Hierbij los ik zo’n twintig procent van de tijd bij klanten op het magazijn. De overige tachtig procent ben ik onderweg om te lossen bij bouwplaatsen en -projecten in alle hoeken van Nederland, België en Duitsland. Want waar gebouwd wordt, daar is Kingspan.

Duurzaam rijden = anticiperen
Zo’n diverse baan waarbij je overal komt, vraagt wel om een bepaalde manier van rijden. We komen in dorpen en steden, met stoplichten, rotondes, smalle straatjes en allerlei andere uitdagingen die je als chauffeur tegen kunt komen. Zulke situaties zijn bijvoorbeeld van invloed op je brandstofverbruik. Het is niet zo dat we in Rotterdam een container op de vrachtwagen laden en op de cruise control richting het Ruhrgebied rijden. Gelukkig worden we hier door Kingspan goed in begeleid. Niet alleen rijden we met de nieuwste Euro VI-motoren – voor minder uitstoot van stikstofoxiden en fijnstof – ook worden we getraind in ‘Het Nieuwe Rijden’. En dat maakt meer verschil dan je denkt. Zo leer je anticiperen op verkeerslichten en rotondes, door de auto al zo’n achthonderd meter van tevoren uit te laten rollen. Ook regelmatig de bandenspanning controleren hoort erbij.

Brandstofverbruik en duurzaamheid zijn belangrijk onderwerpen binnen de transportsector, en bij Kingspan besteden we hier gelukkig ook aandacht aan. Ook klanten kunnen dat waarderen. De regelgevingen omtrent duurzaamheid worden strenger en onze klanten en partners in de bouw worden zich steeds bewuster van het milieu. Als wij in een nette, zuinige wagen aankomen op de bouwplaats scoor je direct punten. En ook het feit dat we dankzij een goede planning zo efficiënt mogelijk langs verschillende locaties rijden, wordt gewaardeerd. Ik kan wel concluderen dat Kingspan qua duurzaamheid zeer op de goede weg zit. En ik als vrachtwagenchauffeur natuurlijk ook.

 Meer weten over Kingspan Insulation? Klik hier voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen en producten.

Reageer op dit artikel