artikel

Studio Piet Boon en Senso lanceren gietvloeren collectie

Architectuurproducten

Studio Piet Boon heeft samen met gietvloerenproducent SENSO de nieuwe gietvloerencollectie Piet Boon by Senso gelanceerd. De collectie is gebaseerd op drie materiaal concepten Titan, Fusion en Grain en is leverbaar in acht kleuren.

Studio Piet Boon en Senso lanceren gietvloeren collectie

Fusion biedt een gladde matte afwerking en ontstaat doordat twee kleuren met de hand vermengd worden. Voor Grain onderzocht SENSO de mogelijkheid om de Fusion collectie een ruwere uitstraling te geven zonder de toepassing van marmer of andere inslagmaterialen. Daarvoor wordt de vloer ‘gepeperd’ met vuur gedroogd kwarts en vervolgens in drie stappen gepolijst. Hierdoor ontstaat een geschuurd effect waardoor de vloer zijn textuur zijn krijgt.

De Titan collectie is geïnspireerd op de eeuwenoude Terrazzovloeren uit Italië. Daarvoor wordt gebroken marmer met cement vermengd en vervolgens gepolijst. In tegenstelling tot de eeuwenoude vloeren, is de Titan lijn niet gevoelig voor scheuren doordat echt Italiaans marmer vermengd wordt met biopolymeer.  De vloer die volgens de makers een leven lang meegaat kan volledig naadloos worden geplaatst.

Meer informatie

 

Reageer op dit artikel