artikel

Vilt-stoel in duotoon gemaakt van gerecyclede PET-flessen

Architectuurproducten

Felt is een moderne stoelenlijn vervaardigd door Vepa van gerecyclede PET-flessen. Door het proces van ‘upcycling’ is de stoel geschikt voor circulaire inrichtingsconcepten. Een bijkomende positieve eigenschap is het geluidsabsorberende vermogen. Bovendien is de stoel na zijn levensduur ook weer compleet recyclebaar.

Vilt-stoel in duotoon gemaakt van gerecyclede PET-flessen

De Felt-stoel is ook in kleur leverbaar. Dat wil zeggen: het schaaldeel wordt aan  de binnenzijde lichtgrijs en aan de buitenzijde naar keuze: mandarijn, cactus, turquoise of cacao. Deze duo-toon is mogelijk omdat Vepa de Felt-stoel opbouwt uit vier lagen PET-vilt. Door het toepassen van twee kleuren in de zitschaal wordt de vormgeving extra benadrukt. Een bijpassende kleur als zitkussen maakt de stoel niet alleen comfortabeler, maar ook mooier.

Vepa Felt Stoel detail

Variatie aan modellen

De stabiele kuipconstructie maakt een grote variatie aan modellen mogelijk. De Felt-stoel is verkrijgbaar met vier verschillende onderstellen: 4-poot hout, 4-poot metaal, draadframe en buisframe. Elk frame heeft zijn eigen zitkenmerken en comfort. Daarmee is Felt breed inzetbaar; van vergaderruimte tot woonkamer en uiteraard geschikt voor projectgebruik.

Reageer op dit artikel