artikel

In daglicht controleren in Rijksinspectieterminal Douane Rotterdam

Architectuurproducten

Daglicht is voor ieder mens een bron van energie. Niet alleen thuis, of in de buitenlucht, maar ook op het werk. JET BIK Projecten zorgt voor innovatieve en duurzame daglichttoepassingen in gangbare en afwijkende projecten. Van een eenvoudige lichtkoepel tot een complete lichtstraat. Zoals dit laatste het geval is bij de realisatie van de nieuwe Rijksinspectieterminal Douane op de Maasvlakte bij Rotterdam.

In daglicht controleren in Rijksinspectieterminal Douane Rotterdam

Privacy en geheimhouding

Gert-Jan van der Goor is R&D engineer bij JET BIK. ‘In de Rijksinspectieterminal worden inspecties uitgevoerd door de Douane, Inspectie Leefomgeving en Transport, en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Geheimhouding en privacy spelen daarbij een grote rol.’

Om die te kunnen waarborgen is gekozen voor twee lichtstraten van JET Grillodur®, een kunststof daglichtsysteem dat op een natuurlijke manier diffuus licht binnenlaat. Met een warmtedoorgangswaarde tot 0.9 W/m2K dankzij een tussenlaag van gesponnen glas wordt opwarming in de zomer, en warmteverlies in de winter voorkomen. Door de opbouw met gesponnen glas is inkijk van buitenaf niet mogelijk.

Optimale werkomgeving

Bij de Rijksinspectieterminal is gekozen voor twee lichtstraten van 2,2 x 35 m per stuk, uitgevoerd in 40 mm platen. De constructie is van zichzelf doorvalveilig, bal-, hagel- en vliegvuurbestendig en beschikt daarnaast over goede akoestische eigenschappen, zodat hinderlijke omgevingsgeluiden buitengesloten worden. Dankzij deze eigenschappen ontstaat er voor de medewerkers van de Rijksinspectieterminal een werkomgeving waarin iedereen zijn werk optimaal uit kan voeren met daglicht als bron van energie.

Reageer op dit artikel