artikel

Geschiedenis ontmoet het heden aan het Canal Grande

Architectuurproducten

Bijna nergens kan men de architectuurgeschiedenis zo duidelijk beleven als in Venetië: schitterende paleizen, ontelbare kerken, talloze stenen bruggen en een doolhof van steegjes. In het midden van deze historische omgeving, in het San Marco kwartier, bevindt zich een woonhuis uit de 19e eeuw waar nieuw leven in geblazen is. Er zijn drie appartementen ontstaan die de veelzijdige Venetiaanse kleuren en vormen weten te vangen en opnieuw weten te interpreteren.

Geschiedenis ontmoet het heden aan het Canal Grande
Het kleurenspel van het Canal Grande wordt samengevoegd met lampen van Muranoglas.

Het architectenduo Andrea Marcante en Adelaide Testa uit Turijn heeft in het aanwezige bouwwerk een nieuwe raamstructuur laten ontstaan. Niet door het reeds aanwezige te bedekken maar door de eigen, op de plaats reagerende opzet consequent voort te zetten.

Zij troffen een zakelijke inrichting zonder artistieke bijzonderheden. Deze voor Venetië atypische eenvoud was voor de architecten echter een goede uitgangspositie, aangezien zij zo volledig eigen raamstructuren konden ontwikkelen.

Marcante Testa

De ruimtes zijn in krachtige kleuren uitgevoerd die perfect bij de LS990 klassiekers van Jung passen. Schakelaar en wandcontactdoos in LC32121 terre sienne brique.

Het ging er om het woonhuis een nieuwe signatuur te geven, zonder de identiteit te camoufleren. De sfeervolle bijzonderheden van de lagunestad in de woonruimtes toe te passen, was een spel van tegenstrijdigheden. Op unieke wijze worden de veelzijdige structuren, kleuren en vormen van de stad gevangen in de moderne appartementen.

Marcante Testa

De ruimtes zijn in krachtige kleuren uitgevoerd die perfect bij de LS990 klassiekers van JUNG passen: Multimedia toepassing in LC 4320K bleu outremer 59

Een wandversiering uit het edele eucalyptushout versiert het trappenhuis, talrijke kleine vensteropeningen geven doelgerichte blikken op het Canal Grande vrij. Via zacht goudglanzende deuren van de lift en door een marmeren portaal bereikt men de houten voordeuren van de privé ruimtes. Donkere vloerbedekking, een structuur uit rood gelakte metaalprofielen met groene glasschijven en glazen, licht doorlatende wanden als ruimteverdeler, ondersteunen de unieke charme van het gebouw.

De elektrotechnische installatie in het design van de schakelaar klassieker LS 990 in Les Couleur® Le Corbusier – wereldwijd exclusief bij JUNG – vult het designconcept van de Italiaanse architecten optimaal aan en onderstreept de individuele mix van historische, traditionele en gereduceerde moderne componenten. Alle 63 tinten van de “Polychromie architecturale” zijn kleuren uit de natuur en onderling met elkaar te combineren. Daarmee is het een uniek gereedschap dat zich in een architectonische herinterpretatie als in Venetië moeiteloos toe laat
passen.

Marcante Testa_Jung

Het trappenhuis met marmeren portaal en zacht goudglanzende liftdeuren biedt een weelderige ontvangst

Om de bijzonder kleurdiepte van de “Polychromie architecturale” weer te geven, worden de schakelaars in een speciaal procedé handmatig gelakt. Zo ontstaat de buitengewone matte oppervlakte. Naast conventionele schakelaars en contactdozen, draai- en tastdimmers, zijn er ook bedienelementen voor het sturen van ruimtelijke functies in het unieke kleursysteem opgenomen. Daarmee is ook het “Smart Home” in Les Couleur® Le Corbusier te realiseren.

Meer informatie

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels