artikel

Efficiënte JET BIK lichtstraten voor Hornbach

Architectuurproducten

JET Vario Therm maakt het mogelijk zonder onderconstructie een lichtstraat te plaatsen. Dit levert een besparing in materiaal en bouwtijd op.

Efficiënte JET BIK lichtstraten voor Hornbach
Foto: Archief JET BIK

tekst: JET BIK

JET BIK heeft met JET Vario Therm een gecertificeerd en bijzonder efficiënt snelbouwsysteem in huis. Voor Hornbach kozen aannemers daarom meermalen voor JET BIK als partner bij het ontwerp en de realisatie de lichtstraten. Om de efficiency tijdens de bouw te vergroten wordt het systeem geleverd met zelfdragende opstanden. Met deze opstanden is een overspanning van 8 meter gerealiseerd. Omdat de aannemer geen raveling aan de lange zijden van de lichtstraten hoefde aan te leggen is de realisatie zeer efficiënt verlopen.

Ook voor de gebouweigenaar biedt JET Vario Therm efficiency voordelen. Voor de zelfdragende opstand is een bijzonder composietprofiel toegepast, opgebouwd uit een meerwandig basisprofiel van hard PVC en een aluminium afdekprofiel. De hard PVC constructie brengt de thermische scheiding tot stand. Het aluminium afdekprofiel heeft een fraaie uitstraling en beschermt het kunststof tegen weersinvloeden.

JET Vario Therm voldoet aan diverse (Duitse) normen, waaronder de Allgemeine Bauaufsichtliche Zulassung. De geleverde systemen zijn vliegvuurbestendig, doorvalveilig en inbraakvertragend getest conform DIN 4102 deel 7.

 

Opdrachtgever: Hornbach
Ontwerpbureau: Dijkham Bouw, Nijkerk
Adviseur constructie: JET BIK

Foto's

Reageer op dit artikel