artikel

Abstract keramiek voor duurzame, geventileerde gevel

Architectuurproducten

Een tijdloze, strak gedetailleerde gevel die bovendien bijdraagt aan een optimale isolatie van het gebouw: Mosa heeft met een brede collectie fijnkeramische gevelelementen de ingrediënten in huis.

Abstract keramiek voor duurzame, geventileerde gevel

Deze keramische elementen worden meestal toegepast in een geventileerde gevel. Hierbij wordt de wind- en waterkerende schil met een spouw voor de draagconstructie en isolatie gezet. Vocht, bijvoorbeeld door condens of stuifsneeuw, wordt afgevoerd uit de constructie door de natuurlijke luchtcirculatie tussen het omhulsel en de isolerende laag. Op die manier blijft de warmte-isolatie droog, afgeschermd van directe weersinvloeden en zon.

Adv_Mosa_Geventileerde_gevels

In het technische document Geventileerde gevels zet Mosa uiteen wat de bouwkundige aspecten én voordelen zijn van geventileerde gevels met keramische buitenbekleding. Met cijfers die de stelling ondersteunen dat keramiek een onderhoudsarm en duurzaam materiaal is om de gevel een functionele en esthetische afwerking te geven. Met dit document heeft u nog meer argumenten om uw keuze voor keramische gevelelementen te kunnen onderbouwen richting opdrachtgever en aannemer.

Download hier de whitepaper Geventileerde gevels

Reageer op dit artikel