nieuws

Mecanoo vervangen bij bouw Oldham Coliseum Theatre

Architectuur

Mecanoo wordt vervangen bij de bouwfase van de nieuwbouw van het Oldham Coliseum Theatre, dat schrijft Architects Journal op hun website. De gemeente gaat op zoek naar een architect die de bouw moet gaan begeleiden nadat een aanbod van Mecanoo om dit vanuit Delft te managen is afgewezen.

Mecanoo vervangen bij bouw Oldham Coliseum Theatre

Mecanoo heeft, na het winnen de opdracht in 2013, het eerste ontwerpwerk voor het theater voltooid. Eerder schreef het Britse tijdschrift dat het architectenbureau in november vijf leden van de vestiging in Manchester heeft ontslagen. Het bureau uit Delft heeft ook een kantoor  in Londen.

Alternatief

De leider van Oldham, Jean Stretton, zegt hierover: ‘Mecanoo heeft ons laten weten dat ze niet in staat zijn om de architecturale diensten van het project vanuit Manchester te leveren Naast onze aannemers, Gilbert Ash, zijn we momenteel op zoek naar mogelijke vervangingsmethoden om met ons aan dit project te werken. We streven ernaar om begin 2018 een alternatieve architect te hebben en we verwachten in dit stadium geen significante impact op de projectlevering.’

Een woordvoerder van Mecanoo reageerde hierop: ‘We hebben het ontwerpwerk voltooid voor het Oldham Coliseum, dat is goedgekeurd en zal worden uitgevoerd, we hebben goed werk verricht door de raad vier jaar te ondersteunen. Toen we aan het project begonnen, hadden we geen kantoor in Manchester – dit kwam en groeide toen we aan het werk gingen, zoals de Manchester Engineering Campus Development. Toen deze projecten vorig jaar afliepen, hebben we de grootte van het kantoor verkleind.
‘We wilden doorgaan met Oldham en hebben aangegeven dat we het vernieuwde onderdeel van het contract – ondersteuning van de aannemer – konden uitvoeren met ons ervaren en enthousiaste team in Delft. Maar de aannemer en de raad hebben de keuze van de architect voor de vernieuwde diensten beoordeeld en besloten om een ​​bedrijf te kiezen met meer lokale bezorgcapaciteit.’

Oldham_Mecanoo

Theater

De raad keurde de plannen van Mecanoo voor het nieuwe theater afgelopen zomer goed. Het wordt gebouwd op de parkeergarage Southgate Street en beschikt over een auditorium met 550 plaatsen, een studiotheater met 170 zitplaatsen, een café en een buitenterras.
Gesteund door een door de Britse Loterij gefinancierde kapitaalsubsidie ​​van 7,1 miljoen pond van Arts Council England, zal het programma naast het monumentale voormalige Oldham Library and Art Gallery-gebouw staan, dat wordt omgevormd tot een erfgoedcentrum.

De voltooiing is gepland voor 2020.

Reageer op dit artikel