nieuws

Verbouwing stadhuis Apeldoorn stap dichterbij

Architectuur

Afgelopen week is de handtekening gezet onder de overeenkomst tussen de gemeente Apeldoorn, BAM Bouw en Techniek, Regio Oost over de verbouwing van het stadhuis. Voor het ontwerp waren al eerder Hans Ruijssenaars en Studio Groen + Schild aangetrokken.

Verbouwing stadhuis Apeldoorn stap dichterbij
Beeld: Studio Groen + Schild

Na de bouwvak gaat de aannemer het stadhuis verbouwen tot het Huis van de Stad. Tijdens de verbouwing verhuizen de publieksbalies naar het Activerium. Het Omgevingsloket, het Energieloket en de Kavels+Pandenwinkel verhuizen naar het voormalig Belastingkantoor aan het Stationsplein. Op 1 januari 2020 wordt het Huis van de Stad in gebruik genomen.

Ellen Schild van Studio Groen + Schild ontwierp een nieuwe vide die de publieke lagen met elkaar gaat verbinden. In het huis van de Stad is na de verbouwing geen receptiebalie meer aanwezig. De bezoekers worden ontvangen door gastvrouwen en gastheren. Het nieuwe marktcafé komt op de begane grond. Hans Ruijssenaars voorziet in het ontwerp de nieuwe entree aan het Marktplein van een markante luifel.

Groen-Schild_Hans Ruijssenaars Stadhuis Apeldoorn

Beeld: Studio Groen + Schild

 

Reageer op dit artikel