nieuws

POST Rotterdam wordt in oude glorie hersteld

Architectuur

Deze week zijn tijdens een informatieavond de plannen bekend gemaakt voor de verbouwing van het iconische Postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam. Behalve dat het gebouw in zijn oude glorie wordt hersteld komt er ook een 150 meter hoge woontoren. Het ontwerp is, na een verkenningstocht onder Bjarke Ingels, Daniel Libeskind en ZZDP, afkomstig van ODA NY in samenwerking met Braaksma & Roos. West 8, landschapsarchitect voor de herontwikkeling van de Coolsingel zal het landschapsontwerp voor POST begeleiden waarmee de verbinding tussen beide projecten wordt versterkt.

Op de begane grond zullen de ingangen aan de Coolsingel en de Meent samen met de centrale hal het openbare hart van het gebouw vormen. De kenmerkende hal wordt verbonden met de binnenplaats aan de achterzijde. Ook wordt een tweede ingang aan het Rodezand toegevoegd, waardoor een fraaie passage ontstaat. Door de zowel de centrale hal als de binnenplaats voor publiek toegankelijk te maken, ontstaan beschutte binnen- en buitenruimtes met winkels, galeries, cafés, terrassen en restaurants. De meer private bovenverdiepingen, voorheen in gebruik door de telegraaf- en telefoondiensten van het postkantoor, krijgen een nieuw leven als vijfsterrenhotel.

Meent_verbouwing POST Rotterdam

Binnenplein

POST, wordt vanaf alle zijden toegankelijk. De bestaande ingangen blijven behouden en vijf nieuwe ingangen worden toegevoegd, om de verbinding tussen het gebouw en de straat te versterken. Het gebouw wordt hiermee in de toekomst een belangrijke schakel in het centrum van Rotterdam, het vormt een verbinding tussen Rotterdam CS en de commerciële trekpleisters van de Coolsingel, Binnenrotte en Meent tot aan de Markthal.

Meent_verbouwing POST Rotterdam

Meent Rotterdam

Woontoren

De gemeente Rotterdam en Omnam willen op de locatie een appartementengebouw realiseren. De nieuwe toren zal het open binnenhof en de Rodezand-vleugel aan de achterkant van het gebouw overspannen. De POST-toren, waarin de architectonische onderdelen van het postkantoor worden voorgezet,  wordt 150 meter hoog.

Resultaten voor ‘POST Rotterdam’

 

Foto's

Reageer op dit artikel