nieuws

Dag van de Architectuur 2018 – Stad voor morgen

Architectuur

In het weekend van 1, 2 en 3 juni (Rotterdam 16/17-6) is de Dag van de Architectuur 2018. Thema is de Stad voor Morgen. De stad is populair. Steeds meer mensen willen er wonen. Dit vraagt niet alleen een inhaalslag in de woningbouw maar ook een aanpassing van de infrastructuur, parken en al haar voorzieningen. De Dag van de Architectuur toont wat architectuur en stedenbouw kan doen om de snel groeiende steden leefbaar te houden.

Dag van de Architectuur 2018 – Stad voor morgen

Maar er zijn ook andere uitdagingen die de stad veranderen. De noodzakelijkheid om aan de slag te gaan met klimaatproblemen is niet meer weg te denken in de ontwikkelingen. Dat vraagt om innovatie in de gebouwen en in de openbare ruimte.

De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die is geïnteresseerd in architectuur en stedelijke ontwikkeling. Veel dorpen en steden bieden een programma van lezingen, debatten, rondleidingen, tentoonstellingen en excursies of stellen bijzondere gebouwen open. Plaatselijk geeft iedere stad of regio het programma een eigen invulling. In 2018 valt de Dag van de Architectuur samen met de Dag van de Bouw. Op 2 juni zijn ook diverse bouwplaatsen door heel Nederland open voor bezoek.


Onderstaand een greep uit de activiteiten per stad

Den Haag

Dit jaar besteedt Den Haag extra aandacht aan ‘Den Haag als Innovatieve Woonstad’. Naast een ideeënwedstrijd zijn er rondleidingen en stadswandelingen die in het teken staan van vernieuwende plannen. Ook wordt een Urban Run, een instatour en een 360 graden camera workshop georganiseerd. Doordat we dit jaar weer samenwerken met de Dag van de Bouw, is het ook mogelijk om deze dag gebouwen in aanbouw te bekijken.

Rotterdam

Rotterdam organiseert het evenement op zaterdag 16 juni en zondag 17 juni 2018.  In dat weekend staan de gebouwen in het Maritiem District, de Wilhelminapier en het Land van Hoboken in de spotlights. Het weekend is onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand (juni). Met publiekstrekkers in de weekenden, volop lezingen en doorlopende exposities en ruim 20 deelnemende partijen is er veel te doen voor iedereen die de architectuur van Rotterdam wil beleven of wil meepraten over de toekomst van de stad. Kijk hier voor het voorlopige programma.

Beeld: Ossip van Duivenbode

Momenteel werken de steden aan de invulling van hun programma. Wij houden jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de Dag van de Architectuur 2018.

Meer weten?

Wil je meer weten over Verdichting. Lees dan ons digimagazine Verdichting of download ons nieuwste Whitepaper: Top vijf verdichtingsprojecten

Reageer op dit artikel