nieuws

Winnaars Duurzaam Bouwen Awards 2018

Architectuur

Gemeente Haarlemmermeer, waterschap Zuiderzeeland en Woonstichting ‘thuis zijn in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Duurzaam Bouwen Awards. De partijen ontvingen respectievelijk de Circulaire Ring, de Gouden Kikker Award en de WoCo25. Deze prijzen ontvingen zij binnen de categorieën ‘Meest duurzame gemeente’, ‘Meest duurzame project’ en ‘Meest duurzame corporatie’. Ook viel Patch22 in de prijzen: uit alle genomineerden koos het publiek het project winnaar van de Duurzaam Bouwen Award.

Winnaars Duurzaam Bouwen Awards 2018
Patch22 kreeg van het publiek de Duurzaam Bouwen Award

De drie winnaars hebben gemeenschappelijk dat zij hoog scoren op integrale duurzaamheid: dat betekent investeren in energiemaatregelen, maar ook aandacht voor de milieu-impact van bouwmaterialen en gezondheidsaspecten. Dit wordt meer en meer de trend binnen duurzaam bouwen, en daarom een belangrijk criterium binnen de Awards.

De vak jury selecteerde eerder de kanshebbers binnen de diverse categorieën. Genomineerd binnen de categorie meest duurzame gemeente waren gemeente Amsterdam, gemeente Haarlemmermeer en gemeente Ooststellingwerf. Binnen de categorie meest duurzame woningcorporatie werden Woonstichting ‘thuis, Woonbedrijf en Woonwaard geselecteerd. Voor het meest duurzame project waren Geerpark Vlijmen, Waterschap Zuiderzeeland en Patch22 in de running.

Patch 22

Patch22 is een project van architect Tom Frantzen en bouwmanager Claus Oussoren die hiervoor samen in 2010 projectontwikkelingsmaatschappij Lemniskade Projecten oprichtten.

Tijdens de uitreikingen van de awards werden per categorie de projectvideo’s van de genomineerden getoond.

 

def_Praktijkdag_Cobouw_Circulair

Meer weten over Circulair Bouwen?  Cobouw organiseert op 22 maart de praktijkdag Cobouw Circulair. Ondernemers spreken open over hun ervaringen met het opzetten van circulaire activiteiten. Wat is er voor nodig om te starten met circulair bouwen? Welke circulaire verdienmodellen zijn er? En hoe kunnen bouwers, gemeenten en corporaties samenwerken om circulair bouwen mogelijk te maken? Maak een keuze uit ruim 20 sessies. 

Reageer op dit artikel