nieuws

Uit de kunst: Francine Houben vertelt over haar ontwerpen voor bibliotheken

Architectuur

In de reeks ‘Uit de Kunst’ staat een van de leden van de Akademie van Kunsten centraal. Deze keer vertelt Francine Houben op 19 februari over haar ontwerpen voor bibliotheken en de nieuwe functies die zij hebben.

Uit de kunst: Francine Houben vertelt over haar ontwerpen voor bibliotheken
Impressie: Mecanoo

Francine Houben is oprichter en creatief directeur van architectenbureau Mecanoo in Delft. Ze ontwierp de bibliotheek van de Technische Universiteit Delft en de Library of Birmingham. Momenteel werkt zij aan de renovatie van de New York Public Library.

'Het idee van een bibliotheek als investering in het menselijke kapitaal van de stad, dat vind ik inspirerend.'

Voor Houben is een bibliotheek meer dan een huis voor boeken; het zijn de ‘kathedralen van onze tijd’ waar mensen samenkomen op zoek naar kennis, ontwikkeling en ontmoeting. ‘Het idee van een bibliotheek als investering in het menselijke kapitaal van de stad, dat vind ik inspirerend.’

Andrea van Pol interviewt haar deze avond

Lees ook: Mecanoo presenteert eerste impressies van Mid-Manhattan bibliotheek in New York

Uit de Kunst: Francine Houben
19 februari 2018 van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Openbare Bibliotheek van Amsterdam, Theaterzaal OBA, 7e etage, Oosterdokskade 143, Amsterdam 020-5510859

Meer resultaten voor mecanoo

Reageer op dit artikel