nieuws

Tilburg Architectuur Film Festival over ‘the social component’

Architectuur

Op zaterdag 14 april 2018 vindt de tweede editie van het Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) plaats. Dit jaar staat het festival in het teken van The Social Component. Met verschillende films en sprekers staan de maatschappelijke uitdagingen in de architectuur en stedebouw centraal.

Tilburg Architectuur Film Festival over ‘the social component’
Tilburg Architectuur Film Festival

Het Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) wil met films de hedendaagse, sociale vraagstukken in beeld brengen. Het thema van deze tweede editie is The Social Component. Met verschillende films en sprekers onderzoekt het festival hoe ontwerpers invulling kunnen geven aan sociale idealen.

Recente ontwikkelingen laten zien dat een leefbare stad met betaalbare huisvesting geen vanzelfsprekendheid is. TIAFF stelt de vraag: Hoe kunnen architectuur en stedebouw bijdragen aan een inclusieve stad? Wat betekenen een stad en haar architectuur voor de mensen die er wonen? Hoe kunnen ontwerpers, inwoners en politici daaraan bijdragen?

Programma

Tijdens het festival staan verschillende maatschappelijke architectuurfilms op het programma. Zoals Highrise door Ben Wheatley en Who’s City? door Hans Christian Post.

In de Poolse film Bloki brengt Konrad Królikowski de gigantische appartementencomplexen uit de communistische tijd in beeld.  De architecten van deze gebouwen vertellen over de ontstaansgeschiedenis en de bewoners vertellen hoe de architectuur hun leven beïnvloedt.

De kaartverkoop voor het Tilburg Architectuur Film Festival  start op zaterdag 3 maart. Het festival vindt plaats op zaterdag 14 april 2018 in filmtheater Cinecitta te Tilburg. 

Lees verder

Reageer op dit artikel