nieuws

MPavilion 2018 komt van de hand van Carme Pinós

Architectuur

Carme Pinós of Estudio Carme Pinós uit Barcelona ontwerpt dit jaar het MPavilion in Melbourne. Hiermee is zij de eerste Spaanse vrouwelijke architect die wordt ingeschakeld voor een publieke opdracht in Australië, zo schrijft initiatiefnemer The Naomi Milgrom Foundation in een persbericht. De aankondiging komt na de sluiting van het huidige paviljoen, een ontwerp van OMA/Rem Koolhaas en David Gianotten.

MPavilion 2018 komt van de hand van Carme Pinós
Fotograaf Miquel Tres

Naomi Milgrom, oprichtster van de Foundation schrijft in het persbericht “Carme’s opmerkelijke werk eert de verantwoordelijkheid van de architectuur om ruimtes in haar ontwerpen te creëren die menselijke ervaringen en hun omgeving in het centrum hiervan te plaatsen. Haar benadering van architectuur en sociale huisvesting weerspiegelt de voortdurende wens van de stichting om het debat over de rol van ontwerp en architectuur bij het bouwen van creatieve rechtvaardige steden en gemeenschappen levend te houden.’

Crematorim Igualada door Estudio Carme Pinos. Foto: J. Arena

Crematorim Igualada door Estudio Carme Pinos. Foto: J. Arena

Tot haar belangrijkste werken behoren een gebouw voor de Wenen University of Economics and Business (Oostenrijk), de Cube II Towers in Guadalajara (Mexico), het cultureel en expositiecentrum Caixaforum in Zaragoza (Spanje), en het metrostation Zona Universitaria en het Crematorium op de Igualada-begraafplaats, beide in Barcelona.

De opening staat gepland op 8 oktobe 2018.

Meer resultaten voor MPavilion

 

Reageer op dit artikel