nieuws

Oplossingen gezocht voor groeiende steden

Architectuur

Met de wereldwijde prijsvraag ‘Cities for our Future’ daagt RICS (Royal Institution Of Chartered Surveyors) samen met Unesco UKNC en de ACU, jongeren uit oplossingen te presenteren voor de meest urgente problemen van de groeiende steden in Europa en de rest van de wereld, zoals snelle verstedelijking, klimaatverandering en schaarste aan hulpbronnen.

Oplossingen gezocht voor groeiende steden
Artist impression van Zeeburgereiland, de Sluisbuurt, in Amsterdam en omgeving, westkant (1) en oostkant (2)

Wereldwijd vormt de groei van de steden een van de grootste uitdagingen. Drie miljoen mensen verhuizen wekelijks naar steden. De infrastructuur en diensten staan steeds meer onder druk. Veel stedelingen wonen in achterstandswijken of in slechte woningen. Velen hebben te maken met slechte luchtkwaliteit en transportverbindingen. De inzendingen moeten praktische, innovatieve oplossingen bieden om een aantal van deze uitdagingen aan te pakken. De winnaar wint een prijs van ruim 50.000 euro.

De oplossingen moeten betrekking hebben op 24 internationale steden, waaronder Milaan, Amsterdam en Boedapest. Het gaat om vragen als: hoe kan de ruimte die nodig is om te parkeren worden verminderd zodat er ruimte vrijkomt voor groen of betaalbare woningen, wat kunnen populaire toeristensteden doen om geweldige woonplaatsen voor bewoners te blijven en: hoe kunnen lokale gemeenschappen profiteren van grote infrastructuuruitgaven?

Inzenden kan tot 31 mei 2018. De winnaar wordt in november 2018 bekend gemaakt.

Meer informatie

 

Meer resultaten over verdichting

 

 

 

Reageer op dit artikel