nieuws

Rochdale en NEZZT realiseren samen 240 flexibele en duurzame woningen

Architectuur

Woningcorporatie Rochdale en circulair woningbouwer NEZZT hebben een contract ondertekend voor het ontwerp en de realisatie van 240 woningen op het Amsterdam Science Park. Zowel starters (waaronder studenten) en statushouders komen vanaf april 2018 voor deze woningen in aanmerking. Het ontwerp van het complex is samen met het Amsterdamse architectenbureau Kok Harleman tot stand gekomen

Rochdale en NEZZT realiseren samen 240 flexibele en duurzame woningen

Amsterdam Science Park wordt ontwikkeld tot internationaal kenniscomplex, met een bijzondere focus op samenwerking tussen wetenschappelijk onderwijs, onderzoeksinstanties en kennisintensieve bedrijven. Innovatie, sociale verbinding, studeren, ondernemen, integreren, opbouwen en recreëren komen op het Amsterdam Science Park samen.

Sciencepark 01_Tijdelijke huisvesting_Kok_Harleman 

Het ontwerp van het complex is samen met het Amsterdamse architectenbureau Kok Harleman tot stand gekomen en is volledig afgestemd op de omgeving en de nieuwe bewonersgroepen. Design en efficiency gaan hiermee op een bijzondere manier hand in hand.

Circulaire en modulaire bouw

Naast ontwerp en het beeldkwaliteitsplan waren aanpasbaarheid, een snelle oplevering en betaalbaarheid van groot belang. Door de circulaire en modulaire bouwmethode van NEZZT worden deze uitgangspunten geborgd. De woningen kunnen eenvoudig worden aangepast, verplaatst en in de toekomst worden hergebruikt op andere locaties.

Sciencepark 01_Tijdelijke huisvesting_Kok_Harleman

NEZZT by de Meeuw

NEZZT by de Meeuw is een woonconcept dat meebeweegt met de samenleving. Het wijzigt, groeit, krimpt en past zich moeiteloos aan veranderende woonwensen aan. En zijn woningen niet meer nodig, dan verhuist NEZZT ze weer naar een andere plek.

Reageer op dit artikel