nieuws

Ontwerpatelier Oostenburgereiland levert veel nieuwe ideeën op

Architectuur

Stadgenoot ontwikkelt op Oostenburgereiland in Amsterdam een nieuwe buurt met 150.000 m² BVO woningen, bedrijfsruimte en horeca. Hiervoor selecteerde de woningcorporatie jonge architectenbureaus om samen de geformuleerde uitgangspunten voor Oostenburgereiland verder te verdiepen. In het onlangs gehouden ontwerpatelier toonden de geselecteerde bureaus hun plannen.

Ontwerpatelier Oostenburgereiland levert veel nieuwe ideeën op
De eerste studie voor Kavel 2 van Bureau Fraai, Laura Alvarez Architecten en Architectuur Maken.

Architectuur Maken, Common Practice, Bureau FRAAI en Laura Alvarez Architecten onderzochten de mogelijkheden op kavels 2 en 8 binnen de door Studio Ninedots (Ruben Visser) en Bureau Urhahn (Tess Broekmans) geformuleerde uitgangspunten. Dat leverde visies op die op veel waardering konden rekenen van opdrachtgevers, bouwpartners en supervisor Kristiaan Borret.

Lees ook: Selectie Open Oproep Ontwerpatelier Oostenburgereiland bekend

Architectuur Maken vond een radicaal nieuwe opzet voor Kavel 2, Common Practice hield een pleidooi voor uitgekiende 1,5- en 2,5-kamerwoningen, en woningen met extra verdiepingshoogte, Bureau FRAAI onderzocht de mogelijkheden op de overgangsgebieden tussen publiek en privéterrein, en Laura Alvarez boog zich over een bijzonder appartementsgebouw in het middensegment binnen gecompliceerde randvoorwaarden. Alle bureaus opperden nieuwe mogelijkheden voor de ontsluiting van de woningen, de relatie tot omliggend gebied en de inpassing van collectieve voorzieningen.

Lees ook: Open Oproep Ontwerpatelier Oostenburgereiland Amsterdam

In de komende weken wordt de definitieve verdeling van de bureaus over de kavels vastgesteld en de ontwerpopdracht verstrekt voor in totaal 220 woningen. De komende jaren wordt Oostenburg ontwikkeld tot een stoere stadswijk. Kijk voor meer informatie op Oostenburg.nl.

Meer informatie

Reageer op dit artikel