nieuws

Winnaar ontwerpwedstrijd Ross Pavilion bekend

Architectuur

Het team van wHY uit de Verenigde Staten mag het Ross Pavilion in Edinburg realiseren. Het winnende ontwerp laat de historische kenmerken van de locatie in tact en geeft het een extra dimensie door de toevoeging van een promenade die de tuinen gaat verbinden met Princes Street in het centrum.

Winnaar ontwerpwedstrijd Ross Pavilion bekend

Geïnspireerd door de geologie en de historie van de tuinen rondom het vulcanische Castle Rock wordt het paviljoen tussen de bergen ‘gevouwen’ waarbij het kasteel de belangrijkste attractie blijft. Met de komst van het paviljoen groeit de openbare ruimte door de toevoeging van vier groene lagen die onderdeel uit maken van het ontwerp: botanisch, stadsgroen, herdenking en cultureel.

Why Edinburgh Ross Paviljoen

Lees ook: Zeven iconische ontwerpen voor Ross Pavilion Edinburgh

Het team van wHY bestaat uit GRAS, Groves-Raines Architects, Arup, Studio Yann Kersalé, O Street, Stuco, Creative Concern, Noel Kingsbury, Atelier Ten en Lawrence Barth i.s.m. Alan Cumming, Aaron Hicklin, Beatrice Colin, Peter Ross, Alison Watson en Adrian Turpin.

Naar verwachting zal het Ross Pavilion begin 2018 klaar zijn.

Reageer op dit artikel