nieuws

Voormalig kantoor Octrooiraad Den Haag wordt wooncomplex

Architectuur

Het Haags voormalig kantoorgebouw voor de Octrooiraad (1933, J.G. Robbers, Rijksgebouwendienst) aan het Willem Witsenplein wordt getransformeerd naar 54 appartementen en vier penthouses. Architect van de transformatie is OPL architecten. De bouwstart is naar verwachting eind dit jaar.

Voormalig kantoor Octrooiraad Den Haag wordt wooncomplex
Impressie OPL Architecten

In totaal worden er 54 appartementen (van 77 m2 tot 250 m2) en vier penthouses (van 196 m2 tot 226 m2) ontwikkeld. De nieuwe achtergevel wordt ingepast in de architectuur en maakt het mogelijk dat hier royale buitenruimtes op de zonzijde worden gerealiseerd. Daarnaast is er bij de afwerking veel aandacht voor luxe en details en bieden de woningen comfortabele extra’s zoals ruime individuele bergingen, gemeenschappelijke en goed bereikbare fietsenbergingen en beschikbaarheid van gastenkamers voor logees.

Transformatie Octrooiraad Den Haag door OPL architecten en BAM

Locatie

Het Willem Witsenplein ligt midden in Benoordenhout, een goed verzorgde jaren ’30 wijk in Den Haag met veel groen vlakbij Landgoed Clingendael, het exclusieve winkelgebied Hoytemaplein en het centrum van de stad.

Projectgegevens:

Bouw: BAM Wonen
Opdrachtgever: Willem Witsen VOF
Architect: OPL architecten

Foto's

Reageer op dit artikel