nieuws

Nieuwbouw Lomanlaan Utrecht

Architectuur

In Utrecht wordt het kantoorpand Lomanlaan 55 in Transwijk wordt gesloopt. In plaats daarvan komen er twee woongebouwen met in totaal 119 huurappartementen. Het ontwerp is van OPL Architecten. De appartementen van 69 tot 119 m2 worden gerealiseerd voor zowel starters als vitale ouderen. Er komen 39 woningen in het middeldure segment en 80 woningen in het dure segment.

Nieuwbouw Lomanlaan Utrecht
Er is veel aandacht voor duurzaamheid. Hiermee past dit project goed in de collegeambitie van gezonde verstedelijking. Het dak van de verdiepte parkeervoorziening krijgt een groenbedekking en er komt een groene lage wal aan de zijde van de Lomanlaan. Hierdoor wordt de Lomanlaan verbonden met park Transwijk. Op de daken komen zo’n 320 zonnepanelen. Ook komen er laadpalen voor elektrische auto’s.
OPL Architecten Lomanlaa 55, Transwijk Zuid Utrecht
Het beton van het voormalige kantoorgebouw wordt na de sloop hergebruikt voor de nieuwbouw van de woningen. Naar verwachting start de bouw in het eerste deel van 2018.

Foto's

Reageer op dit artikel