nieuws

Mecanoo aangewezen als favoriet bij transformatie stadhuis Perth

Architectuur

Uit de vijf geselecteerde architecten voor de transformatie van het stadhuis van Perth is Mecanoo aangewezen als favoriet. De jury is gevraagd om volgende week in het voordeel van Mecanoo als leidend architect te stemmen.

Mecanoo aangewezen als favoriet bij transformatie stadhuis Perth

Het ontwerp van de Delfste architect was topfavoriet bij de inwoners ondanks de hogere score van de andere inzendingen. Het project van Mecanoo is aanzienlijk goedkoper (11,4 miljoen pond in plaats van 14,7 miljoen pond).

Perth-Mecanoo_Favoriet in transformatie prijsvraag Perth_Schotland

Door het gebouw geschikt te maken voor openbaar gebruik vergroot de stad zijn capaciteit voor tentoonstellingen waarmee onder andere toeristische tentoonstellingen de stad aan kunnen doen. Mecanoo ziet het project als een nieuwe toegangspoort naar de stad, naar zijn geschiedenis. Het integrale ontwerp gaat over transparantie, doorlaatbaarheid, toegankelijkheid en het creëren van een interactieve omgeving voor iedereen.

In 2021 is Perth Culturele stad van het jaar in het Verenigd Koninkrijk. Met de transformatie wil het stadsbestuur de Stone of Destiny terughalen naar de stad. Deze staat momenteel in Edinburgh maar heeft volgens het stadsbestuur voor jaren bij Scone Abbey gestaan. Het officiële verzoek hiervoor is naar het Britse hof gestuurd.

De andere inzenders zijn:
-Austin-Smith: Lord en MVRDV
-Hoskins Architect
-LDN
-Richard Murphy Architects

Naar alle waarschijnlijk begint de bouw in 2019.

Foto's

Reageer op dit artikel