nieuws

DOK2404 in Alphen

Architectuur

In Alphen aan den Rijn, thuisbasis van Vakmedianet.nl, uitgever van de Architect, komt op de plek van de voormalige Mastenfabriek Van der Neut en meubelmakerij Wortman aan het water van de Rijnhaven, woongebouw DOK2404. De verwijzing naar de locatie is terug te zien in het ontwerp van RuimteMaken.

DOK2404 in Alphen

DOK2404 bestaat uit 28 woningen rond een groene binnenhof. Op de begane grond komen stadswoningen met twee lagen. Dit zijn ruime woningen met een flexibele plattegrond, waar eventueel ook gewerkt kan worden. Op de verdiepingen komen appartementen met een oppervlakte van 80 tot 150 m2. De appartementen hebben extra grote terrassen die zowel op de zon als op het water zijn georiënteerd. Sommige woningen krijgen een eigen steiger.

Het woningbouwcomplex komt op de kop van de Energieweg en vormt straks de entree van een nieuw woongbied. Aan de overkant van DOK2404 ontstaat De Werf: tijdelijk experimenteel gebied voor innovatief en ambachtelijk ondernemerschap. De Rijnhavenbrug maakt plaats voor een twee meter hoge doorvaartbrug waardoor boten niet wordt gehinderd.

Op dit moment wordt door de gemeente het ontwerp voor de Rijnhavenkade uitgewerkt. De kade wordt daarin omgevormd tot een promenade. De kademuur krijgt daarbij een voorzetwand van natuursteen. Nog dit jaar komt deze looproute langs de kade gereed. Aan de kade komen grote zitelementen en plekken met beplanting. Gekozen is voor grote verhardingsplaten die refereren naar het industriële verleden van deze oud laad- en loswal.

De eerste stap is dat geïnteresseerden mee mogen denken over de woningen qua grootte en afwerking. Naar verwachting start de verkoop in de tweede helft van dit jaar.

 

Reageer op dit artikel