nieuws

Nederlandse bouwer voor Kinderziekenhuis Dublin

Architectuur

Het Ierse utiliteitsbouwbedrijf van BAM, heeft de opdracht gekregen voor de bouw van het nieuw children’s hospital in Dublin. Het ontwerpteam bestaat uit BDP O’Connell Mahon Architects, HLM, Coady Partnership Architects onder leiding van Benedict Zucchi.

Nederlandse bouwer voor Kinderziekenhuis Dublin

Het project bestaat uit twee poliklinieken, spoedeisende-hulpcentra voor kinderen, een onderzoeks- en innovatiecentrum voor jeugdzorg en een verblijfsaccommodatie voor 53 gezinnen.

Dublin Kinderziekenhuis olv Benedict Zucchi
Kinderziekenhuis Dublin olv Benedict Zucchi
 
Kinderziekenhuis Dublin olv Benedict Zucchi

De vijf-hectare grote bouwplaats op het terrein van het academische ziekenhuis St James’s Hospital is inmiddels bouwrijp gemaakt en gereed voor de funderingswerkzaamheden. Het nieuwe ziekenhuis omvat meer dan 6.150 ruimten, meer dan anderhalve hectare tuinen en buitenruimte en 380 individuele patiëntenkamers met elk een eigen badkamer en een bed voor ouders, die bij hun zieke kind willen overnachten.

Reageer op dit artikel