nieuws

Almere genomineerd voor 13e Veronica Rudge Green Prize

Architectuur

Almere is genomineerd voor de 13e Veronica Rudge Green Prize in Urban Design van de Harvard University. De nominatie betreft ‘self-build affordable housing in Almere’. In het najaar van 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Almere genomineerd voor 13e Veronica Rudge Green Prize
Almere Oosterwold

De Veronica Rudge Green Prize wordt elke twee/drie jaar uitgereikt door de Harvard University aan een ontwerper of groep van ontwerpers die een compleet stedelijk project hebben bedacht en gerealiseerd. De keuze voor Almere heeft te maken met Almere’s betaalbare zelfbouw woningprogramma. De jury is ervan overtuigd dat  het zelfbouwprogramma helpt bij de ontwikkeling van Almere.

Lees ook: Oosterwold – woningen Bosveld door Bureau SLA en ZakenMaker

De laatste keer viel het Madrid Rio Park in de prijzen.

Reageer op dit artikel