nieuws

Selecties bekend Cultuurpool Citroën

Architectuur

In het kader van de architectuurwedstrijd voor de Cultuurpool Citroën heeft de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) 7 finalisten geselecteerd. Zij zijn gekozen uit de 92 inzendingen die binnenkwamen na de oproep in april voor de reconversie van de Citroëngarage aan het kanaal in het centrum van Brussel. De winnaar wordt in maart 2018 bekendgemaakt.

Selecties bekend Cultuurpool Citroën

De 7 multidisciplinaire teams die doorgaan naar de tweede selectieronde moeten nu uiterlijk 23 december 2017 een projectontwerp indienen met hun visie op de toekomstige cultuurpool. Na de analyse van de voorstellen door een internationale jury onder voorzitterschap van Roger Diener zal de MSI ten laatste in maart 2018 de toekomstige ontwerper van de Cultuurpool Citroën benoemen.

Onderstaand (in alfabetische volgorde) de 7 teams die werden geselecteerd na de eerste ronde

  • 51N4E / CARUSO ST JOHN ARCHITECTS
  • ADVVT / AGWA / 6A
  • DILLER SCOFIDIO + RENFRO / JDS ARCHITECTS
  • LHOAS & LHOAS / ORTNER & ORTNER
  • NOA / EM2N / SERGISON BATES
  • OFFICE / CHRIST & GANTENBEIN
  • OMA

Internationaal cultuurcentrum
De MSI kocht het emblematische gebouw van de Citroëngarage voor de ontwikkeling van de internationale cultuurpool die het Brussels Hoofdstedelijk Gewest nastreeft. Na de reconversie komt hier een museum voor moderne en hedendaagse kunst (15.000 m2) ; een architectuurcentrum (10.000 m2) en een uitnodigende openbare ruimte met een culturele, educatieve en recreatieve functie (10.000 m2).

Het budget voor het project bedraagt 125.000.000 euro excl. btw.

Lees ook: Ideeën gezocht voor Citroën Garage Brussel

Reageer op dit artikel