nieuws

Schot in V&A museum voor Schots design

Architectuur

In de Schotse stad Dundee bouwt het Londense V&A aan een museum voor Schots design. Volgend jaar moet het ontwerp van Kengo Kuma klaar zijn.

Schot in V&A museum voor Schots design
Beeld V and A Dundee

Het V&A Museum in Londen krijgt volgend jaar een tweede vestiging. Het nieuwe museum wordt nu gebouwd in de Schotse stad Dundee en zal geheel gewijd zijn aan Schots design. Het is niet de eerste keer dat V&A buiten Londen betrokken is bij een museum: het museum is ook een van de deelnemers aan Design Society, een nieuw designmuseum in de Chinese stad Shenzen.

Lees ook: Kengo Kuma geselecteerd als winnaar V&A Museum Dundee

Architectuur

Het gebouw in Dundee is een ontwerp van de Japanse architect Kengo Kuma, die hiermee een internationale prijsvraag won. Het reusachtige complex bestaat uit twee in elkaar gevlochten delen met nergens rechte muren – volgens de architect stoten rechte muren mensen af. Een van de twee delen steekt als de boeg van een schip het water van de rivier Tay in, om de verbintenis tussen de stad en het water te benadrukken.

Lees verder bij de bron

Reageer op dit artikel