nieuws

De lichtshow van Daan Roosegaarde op de Afsluitdijk

Architectuur

Deze week presenteerde Daan Roosegaarde zijn ‘Icoon Afsluitdijk’ aan de nationale pers. Het project is onderdeel van De Nieuwe Afsluitdijk. Onder het project vallen verschillende installaties die de afgelopen tijd zijn gerealiseerd.

De lichtshow van Daan Roosegaarde op de Afsluitdijk
Daan Roosegaarde

De Afsluitdijk is 32,2 kilometer lang en toe aan een opfrisbeurt. Tjalling Dijkstra, programmamanager van De Nieuwe Afsluitdijk schetst de omvang van het project: “Rijkswaterstaat heeft 800 miljoen uitgetrokken om de komende vijf jaar te investeren in het verbeteren van de Afsluitdijk. Zodat het aan de eisen van de tijd voldoet op het gebied van waterveiligheid en watermanagement. De betrokken drie gemeentes en twee provincies, gebundeld in het samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk, trekken ook nog 250 miljoen uit om het geheel beter en aantrekkelijker te maken voor toerisme, duurzaamheid en ecologie.”

Binnenkort heeft Harm Tilman een exclusief interview met Daan Roosegaarde. Lees hier meer over in het nieuwe nummer van de Architect dat in september verschijnt.

 

Reageer op dit artikel