nieuws

Barcode transformeert postkantoor tot bioscoop

Architectuur

Het ontwerp van Barcode Architects voor de herbestemming en uitbreiding de modernistische postkantoor in het centrum van Enschede is onlangs goedgekeurd door de gemeente. Het ontwerp gaat plaats bieden aan een bioscoop van Vue Cinemas met tien zalen en een restaurant.

Barcode transformeert postkantoor tot bioscoop

Het oorspronkelijke postkantoor uit de jaren ’60, een karakteristiek modernistisch gebouw van F. Dingemans, is een beeldbepalend monument aan de Boulevard 1945. De krachtige vorm van het gebouw met een lange, rechthoekige ‘balk’ rustend op hoge betonnen portalen geeft het pand een voorname uitstraling. De transformatie creëert openheid op de begane grond met een volledig transparante façade.

Achter het oorspronkelijke gebouw, aan het zicht onttrokken, komen vier bioscoopzalen in een nieuw volume. Volgens Dirk Peters, architect van het gebouw en partner bij Barcode Architects, staat respect voor het bestaande gebouw centraal in de benadering van het project. Het nieuwe programma is subtiel verwerkt, zorgvuldig voortbouwend op het karakter van het monumentale pand. De verwachting is dat de nieuwe bioscoop jaarlijks 400.000 bezoekers naar het centrum van Enschede zal trekken.

Start van de werkzaamheden aan het gebouw is voorzien voor medio 2018, met een verwachte oplevering aan het eind van dat jaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels