nieuws

ARC17 – Jong Talent Award

Architectuur

Ken jij in de architectuur (aan bureau- of opdrachtgeverszijde) een jonge architect met veel enthousiasme, durf én een vernieuwende visie? Iemand die het naar jouw idee helemaal gaat maken? Meld hem of haar dan gelijk aan voor de ARC17 Jong Talent Award.

ARC17 – Jong Talent Award
Chris Collaris, de winnaar van de ARC16 Jong Talent Award

De ARC17 Jong Talent Award wordt uitgereikt aan ontwerpers met een oorspronkelijke visie op het vakgebied, de samenleving, het ontwerp en/of het onderwijs, en met een buitengewone bijdrage aan de professie in de eerste fase van hun architectonische carrière. Deelname staat open voor architecten die zijn afgestudeerd aan een erkende ontwerpopleiding.

Een jong talent onderscheidt zich op onderstaande criteria:
– is enthousiast en toont durf;
– denkt ‘out of the box’, komt met creatieve oplossingen die het vakgebied van architectuur verder helpen;
– heeft een originele visie op de rol van architectuur in de samenleving;
– kan uitstekend communiceren over zijn of haar werk;
– is werkzaam in de architectuur als ontwerper, aan bureau- of opdrachtgeverzijde;
– leeftijd tot 35 jaar.

Lees ook: Chris Collaris is Jong Talent van 2016

Doelstellingen

De ARC17 Jong Talent Award wil de creativiteit en het talent onder jonge architecten bevorderen door het verlenen van de prijs en met behulp van exposure in print, web en sociale media. Daarnaast wil de ARC17 Jong Talent Award de positie van jonge architecten in de sector en de samenleving versterken. Tot slot wil de ARC17 Jong Talent Award het gesprek over de toekomst van architectuur stimuleren.

Jury

De jury van ARC17 Jong Talent Award bestaat uit:
Reimar von Meding, KAW – voorzitter
Job Floris, Monadnock
Alijd van Doorn, ABT
Koj Koning, Woonbedrijf Eindhoven
Marieke Giele, de Architect – secretaris

De genomineerden worden in september 2017 uitgenodigd voor een gesprek met de jury. Op basis van dit gesprek, online stemmen,  samen met de eerdere voordracht en statements, wijst de jury de winnaar van ARC17 Jong Talent Award aan.

De winnaar wordt in november tijdens de ARC17 Award Show bekend gemaakt.

Meer informatie:

Voor vragen kun je contact opnemen met de secretaris van de jury, Marieke Giele (redacteur de Architect), telefonisch 088-5840758 of via mariekegiele@vakmedianet.nl.

Of kijk op de website van de ARC17 Awards

Reageer op dit artikel