nieuws

Nieuwe woningen in Zwolle

Architectuur

Pal naast het Kraanbolwerk in Zwolle worden 24 appartementen en twee woningen gebouwd, ook wel Hof van Thorbecke genoemd. De bouw van deze appartementen en woningen, naar een ontwerp van Sitec Architectuur gaan in januari 2018 van start.

Nieuwe woningen in Zwolle

Rondom een opgetild pleintje (het Hofje), komen aan drie zijden drie verschillende woongebouwen. De Hofdames, de Grachtenappartementen en de Hofhuizen. De gevelopbouw van de Hofdames heeft een verwijzing naar het industriële verleden aan De Friesewal-zijde. Overhoeks naar de Kanonsteeg krijgt de laatste Hofdame een vierlaagse gevel die een natuurlijke overgang vormt naar de lagere bebouwing in de Kanonsteeg. De architectuur van de Hofhuizen is passend bij steegebebouwing met een verwijzing naar de industriële geschiedenis en tevens duidelijke historische bebouwingskenmerken.

Woningen-thorbeckegracht Zwolle door Sitect Studio

Voor de appartementen aan de Thorbeckegracht is gekozen voor een twee-beukige opzet die correspondeert met de historische structuur. De panden krijgen een statige, klassieke uitstraling passend aan de Thorbeckegracht. Het bestaande rijksmonument (nr.81) blijft bestaan en vormt een belangrijke schakel naar de historische stad.

Woningen-thorbeckegracht Zwolle door Sitect Studio

Volgens de planning start de bouw van Hof van Thorbecke in januari 2018 en moeten de nieuwe bewoners er in het voorjaar van 2019 in kunnen.

Meer informatie

Reageer op dit artikel