nieuws

Wooncomplex Bordeaux door MVRDV en Flint

Architectuur

MVRDV heeft het ontwerp bekendgemaakt voor een mix-used wooncomplex in Bordeaux, Llot Queyries aan de oostkant van de Garonne. Het bureau werkt voor dit project samen met lokale architect, Flint.

Wooncomplex Bordeaux door MVRDV en Flint
Impressies: MVRDV

Het complex wordt geïntegreerd in het masterplan ZAC Bastide-Niel, eveneens een ontwerp van MVRDV. Het gaat bestaan uit 300 appartementen, retail, een rooftop restaurant en een openbaar park. In de toekomst moet hier een levendige wijk ontstaan waarin de historische stad wordt gecombineerd met het comfort van modern wonen.

De vorm van het complex wordt bepaald door de basisprincies  daglicht (ook in de winter), natuurlijke ventilatie en respect voor de oorspronkelijke historische buren. Hiervoor krijgt het gebouw hoekige snijpunten die uitzicht bieden op de rivier en op het wereldberoemde werelderfgoed. In het ontwerp zijn de gevels gesneden met 45 graden hoeken waarmee het gebouw reageert op het klimaat en op innovatieve huisvestingsmogelijkheden.

Langs de rivierkant zal het grootste gebouw van het complex worden versierd met een onderscheidende gevel met goudversierselen en keramische tegels voor textuur. Op de piek van het voorste gebouw biedt het gerenoveerde restaurant op het dak een panoramisch uitzicht op de stad, terwijl de grote openbare binnenplaats een tuin bevat met alder- en berkenbomen die met hoge grassen mengt.

Foto's

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels