nieuws

Update: Utrecht / Dag van de Architectuur 2017

Architectuur

In het weekend van vrijdag 16, zaterdag 17 juni viert Nederland ontwerpkracht tijdens de Dag van de Architectuur in Nederland. In Utrecht is er bijzondere aandacht aan de voorbeeldstellende gebouwen, ontwikkelingen en initiatieven in de stad.

Update: Utrecht / Dag van de Architectuur 2017

Bijzondere aandacht is er dit jaar voor het duurzaam en gezond stad maken!  De komende jaren groeit Utrecht naar 400.000 bewoners en heeft tegelijkertijd ambities voor een leefbare, gezonde, voor iedereen toegankelijke en klimaatbestendige stad. Hoe kunnen wij dit samen waarmaken?  Tijdens de Dag van de Architectuur 2017 is er aandacht voor de duurzame, circulaire, ontwikkelingen in de stad, maar ook het samen stad maken. Een gezonde stad maken doen we samen!

Binnenkijken tijdens Dag van de Architectuur 2017

Dit jaar is het o.a. mogelijk om binnen te kijken in het net duurzaam gerenoveerde a.s.r hoofdkantoor door TeamV, het voorbeeld project voor circulaire stadsontwikkeling op Werkspoor Hof van Cartesius, en de nieuwe wereld van de Eneco Energy Campus in het iconische Pegusgebouw.  Maar ook veel lezingen en rondleidingen met en door architecten en architectuurgidsen in o.a. Werkspoor, Zijdebalen, Rotsoord, Stationsgebied en Science Park.

Renovatie Hoofdkantoor a.s.r. door Team V Architectuur wint de Nederlandse Bouwprijs in de categorie Gebouwen.

Renovatie Hoofdkantoor a.s.r. door Team V Architectuur

Utrecht Science Park | Tours langs toonaangevende gebouwen, kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen, open huis Energylab, de monumentale sterrentoren beklimmen, tours in de Botanische Tuinen, kunstmanifestatie Zero Footprint Campus.

Eneco Energy Campus [Pegusgebouw] | Wie kent hem niet, de iconische energiecentrale op Lage Weide. Groot geworden in het fossiele tijdperk, maar nu niet meer in gebruik. De komende jaren wordt hij herontwikkeld tot ‘Eneco Energy Campus’, gericht op de nieuwe wereld van zonne-energie, windenergie, biogas en warmte uit de grond. Een unieke kans om binnen te kijken.

Werkspoorkwartier | Het Werkspoorkwartier is een van Utrechts laatste rafelrandjes. Op de Dag van de Architectuur Utrecht is er echt van alles te doen voor jong en oud. Zo is Het Hof Cartesius, voorbeeld voor circulair bouwen, de hele middag geopend. Geven ontwerpers rondleidingen in het gebied. Verder ook open huizen, expo en talks in de Werkspoorkathedraal.


Stationsgebied Utrecht

Stationsgebied | Ontdek wat is en nog moet komen. Met tours en talks, nightwalks, expositie. Ook het Rabo Groenhuis is open.

Iconen en Specials | Ook open: Gevangenis Wolvenplein, Postkantoor op de Neude, Watertoren Rotsoord, De Trip, UCo, Zijdebalen.

Pecha Kucha Night | Dag van de Architectuur Utrecht 2017 opent vrijdag 16 juni met Pecha Kucha Night in de Werkspoorkathedraal! Samen stad maken, hoe doe je dat? 12 stadsmakers aan het woord.

Nightwalks | Nachtelijke dwaaltochten met Expodium in Werkspoor, Utrecht Science Park en Stationsgebied. Leer je stad op een andere manier kennen dan je van haar gewend bent in haar alledaagsheid.

Bekijk hier het volledige programma van de Utrechtse Dag van de Architectuur

Reageer op dit artikel