nieuws

Start duurzame renovatie en uitbreiding OBS De Plataan in Pernis

Architectuur

Deze week (24) vond de formele aftrap van de duurzame renovatie en uitbreiding van OBS De Plataan aan de Polluxstraat in Pernis plaats. Het gedateerde schoolgebouw wordt door LIAG architecten en bouwadviseurs aangepast aan de hedendaagse eisen waarna het gebouw weer 20 jaar mee kan.

Start duurzame renovatie en uitbreiding OBS De Plataan in Pernis

De binnen- en de buitenkant van het gebouw worden aangepakt. Zo worden er onder meer nieuwe verlichting en een goed ventilatiesysteem aangebracht voor een gezonder binnenklimaat voor de kinderen.

OBS Plataan Pernis door LIAG Architecten

Met een nieuwe verwarmingsinstallatie en verbeterde gevel- en dakisolatie wordt het gebouw ook een stuk energiezuiniger. Daarnaast wordt er een speellokaal op het binnenterrein aangebouwd en wordt het bestaande speellokaal omgebouwd tot twee nieuwe leslokalen. Dit houdt in dat de twee noodlokalen na de renovatie gaan verdwijnen.

OBS de Plataan Pernis door LIAG Architecten

De renovatie is een samenwerkingsverband tussen OBS De Plataanstichting BOOR en de gemeente Rotterdam en wordt uitgevoerd door bouwonderneming Meerbouw Rotterdam B.V. De werkzaamheden beginnen vlak voor de zomervakantie en zijn naar verwachting voor het begin van het nieuwe schooljaar afgerond.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels