nieuws

Plan voor woontorens Sloterdijk-Centrum Amsterdam

Architectuur

Amsterdam is op zoek naar een partij die op Sloterdijk Centrum twee woontorens kan ontwikkelen, financieren, realiseren en exploiteren en/of verkopen. De torens mogen zowel sociale huurwoningen als markthuurwoningen omvatten.

Plan voor woontorens Sloterdijk-Centrum Amsterdam

Dat blijkt uit berichtgeving op de gemeentewebsite en op Tenderned.nl. Het gaat om Kavel O, blok 5 en 10. Sloterdijk-Centrum transformeert in hoog tempo van kantorenlocatie naar een gemengd woon- en werkgebied. In de omgeving van station Sloterdijk is ruimte om woningen met een huurprijs van 711 euro tot maximaal 971 euro te ontwikkelen. Deze huur ligt voor minimaal 25 jaar vast. De woningen komen op een locatie waar hoog gebouwd kan worden waardoor toekomstige bewoners een prachtig uitzicht over de stad en de haven krijgen.

Het woningprogramma mag bestaan uit huurwoningen (waaronder in het middeldure segment), koopwoningen, onzelfstandige studentenhuisvesting en voorzieningen kan ontwikkelen. De woningen op deze kavel zijn bedoeld voor mensen met een middeninkomen en voor studenten. Er worden twee hoge torens gebouwd, waarvan één toren voor meer dan de helft bestemd is voor mensen met een middeninkomen. De andere toren, die iets kleiner wordt, is bedoeld voor studenten die gezamenlijk voorzieningen willen delen.

Er kunnen ook vrijesectorwoningen en koopwoningen worden gebouwd. Amsterdam selecteert op basis van de criteria kwaliteit, duurzaamheid en optiebod. Partijen kunnen zich voor deze openbare aanbesteding inschrijven tot woensdag 19 juli 18:00 uur.

Reageer op dit artikel