nieuws

Nieuw ontwerp Google-hoofdkantoor Londen

Architectuur

Het Britse hoofdkantoor van Google naast station King’s Cross in Londen wordt gerealiseerd naar een ontwerp van het Deense architectenbureau BIG en de Britse Heatherwick Studio. Zij vervangen AHMM dat aan de kant is gezet. Google-baas Larry Page zou het ontwerp uit 2013 te saai hebben gevonden. BDP wordt de uitvoerende architect.

Nieuw ontwerp Google-hoofdkantoor Londen

De 330 meter lange ‘landscaper’ voor 4.500 Google-werknemers krijgt een verdieping erbij. Met elf verdiepingen in een langgerekt gebouw langs King’s Boulevard bedraagt de totale vloeroppervlakte 870.000 square feet, ofwel 80.819 m2. Het plintgebouw krijgt vijftien winkelunits met in totaal 4.375 m2 retail en een evenementenruimte. Op de bovenste verdiepingen komt een zwembad van 25 meter lang, sportzalen en massageruimte. Op het dak is een landschapspark van 8.590 m2 voorzien en een ‘atletiekbaan van 200 meter lang.

BIG en Heatherwick ontwerpen nw hoofdkantoor Google Londen

Het nieuwe ontwerp is van het Deense architectenbureau BIG en de Britse Heatherwick Studio. De vorige architect AHMM is aan de kant gezet. Google-baas Larry Page zou het vorige ontwerp uit 2013 te saai hebben gevonden. Uitvoerend architect wordt BDP. BAM zou de hoofdaannemer zijn. Maar de Nederlandse bouwer zag vorig jaar af van een bieding in de tweede ronde, waarschijnlijk vanwege de eigen strengere aanbestedingseisen. In januari heeft Alphabet bouwbedrijf Lendlease geselecteerd als hoofdaannemer. De bouwstart staat gepland voor 2018, mits Camden Council het ontwerp goedkeurt.

Foto's

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels