nieuws

Mixed-use toren voor Amsterdamse Zuidas

Architectuur

De Amsterdamse Zuidas krijgt er een mixed-use toren bij. Het gebouw krijgt de naam The Beacon en is een ontwerp van CallisonRTKL, de dochteronderneming van Arcadis en Powerhouse Company. Arcadis betrekt de bovenste verdiepingen en gebruikt het als wereldwijd hoofdkantoor.

Mixed-use toren voor Amsterdamse Zuidas

The Beacon wordt een multifunctionele ontwikkeling met kantoren, winkels en woningen. De commerciële ruimten krijgen een oppervlakte van 3.200 m2, de woningen 7.000 m2. De toren wordt gebouwd op een driehoekige plot aan de westzijde van de Parnassusweg, naast kantoorgebouw Noma House. De toren staat op een podium van zes etages waarin appartementen, een restaurant en winkels zijn opgenomen.

The Beacon Amsterdam Zuidas door Powerhouse, Arcadis en CallisonRTKL

Duurzaamheid

Het gebouw omvat het meest recente denken op het gebied van duurzaam ontwerp. Een levend dak, technologie op basis van zonne-energie, zonne-vinnen, en windturbines zijn elementen die worden overwogen. Het gebouw wordt flexibel ontworpen, geschikt voor verschillende typen huurders, waarbij de vloeren maximaal daglicht toelaten, het ontwerp beweging bij gebruikers stimuleert en daarnaast energie kan worden teruggewonnen. Voor het gebouw zal een Breeam-registratie worden aangevraagd.

The Beacon Amsterdam Zuidas door Powerhouse, Arcadis en CallisonRTKL

CallisonRTKL is de ontwerparchitect, Powerhouse Company is architect voor het podium en woongedeelte, en Arcadis Nederland zal de lokale detaillering van de architectuuractiviteiten voor zijn rekening nemen. De commerciële ruimten in de plint krijgen een bijzondere invulling met voor een deel een openbaar toegankelijk kunstproject, waarin wordt samengewerkt met een aantal galeries.

The Beacon wordt naar verwachting in 2021 opgeleverd.

Reageer op dit artikel