nieuws

Landschapstriënnale 2017: ‘Het volgende landschap’

Architectuur

Van 1 tot en met 30 september vindt de Landschapstriënnale 2017 plaats op Landgoed Kleine Vennep, gelegen in PARK21, in de Haarlemmermeer. Thema van deze editie is ‘Het Volgende Landschap’. Gedurende een maand worden in verschillende evenementen de kansen, de ontwikkeling, de samenwerking en de oplossingen voor het landschap van de toekomst besproken, gedeeld en gevierd.

Landschapstriënnale 2017: ‘Het volgende landschap’
Landgoed Kleine Vennep. Foto: Kees van der Veer

De Landschapstriënnale biedt iedere dag een programma. We maakten onderstaande selectie.

‘Landschap als Vestigingsvoorwaarde’ 1 september
In de manifestatie ‘Landschap als Vestigingsvoorwaarde’ wordt een publicatie over dit onderwerp uitgereikt aan de politiek, in debat gegaan over het onderwerp en een tentoonstelling geopend over elf Nederlandse pilotprojecten. Begin 2017 gingen elf pilotprojecten in zeven Nederlandse regio’s van start. Op 1 september, bij de opening van de Landschapstriënnale, worden de resultaten openbaar gemaakt.
Sprekers zijn:
Adriaan Geuze (oprichter en eigenaar van West 8 urban design & landscape architecture BV.)
-Paul Gerretsen (Vereniging Deltametropool)
-Gedeputeerde Erik van Merrienboer (Noord-Brabant)

Meer informatie

Pilotprojecten Landschapstriennale Landgoed Kleine Vennep (boerderij) door Kees van der Veer

Summer School 4 t/m 8 september 2017
Er komt de komende jaren veel op het Nederlandse landschap af. Een grote groep aanstormende landschapsontwerpers uit heel de wereld zal gedurende een paar dagen het toekomstige landschap van de metropoolregio Amsterdam gaan vormgeven.
Meer informatie

Karavaan met ‘Grazende Zwaan’ 15-17 september 2017
Karavaan Grazende Zwaan is een nieuw festival in de Haarlemmermeer met theater en meer in de polder.
Het festival weet met verbeelding het polderlandschap te laten beleven. Alle kunstdisciplines komen voorbij (theater/dans, muziek, beeldende kunst), maar ook een speels educatief programma om van te genieten.
Meer informatie

Landschap & Leiderschap 28 september 2017
Diner pensant met veertig leiders uit overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, waarin we bespreken hoe we de collectieve verantwoordelijkheid voor het volgende landschap onder elkaar gaan verdelen.
Meer informatie

Het complete programma van de Landschapstriënnale 2017 is te vinden op www.landschapstriennale.com.

 

Reageer op dit artikel