nieuws

Holland Paviljoen Wereldtentoonstelling 2017 Astana, Kazachstan

Architectuur

Hypsos realiseert het Holland Paviljoen op de World Expo 2017 in Astana, Kazachstan. Thema van de wereldtentoonstelling die van 10 juni tot 10 september is te bezoeken is
‘Energie van de toekomst’. Aan de orde komen onderwerpen als klimaatverandering, de vermindering van CO2-uitstoot, nieuwe vormen van energie, zoals hernieuwbare energie en energie-efficiëntie, energiezekerheid, energieopwekking en -opslag en duurzaam opgewekte energie.

Holland Paviljoen Wereldtentoonstelling 2017 Astana, Kazachstan

Na een uitvoerige tenderprocedure werd Hypsos als winnaar uitkozen door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Onder leiding van creative director Melle Pama en zijn team van expo pavilion group / gestalt is een onderscheidend en opvallend paviljoen vormgegeven. De bezoeker wordt als het ware ondergedompeld in een ruimtelijke weergave van het karakter van Nederland; een beeldtaal die refereert aan Nederlandse iconen, het Nederlands denken en Dutch Design.

Hypsos Holland Paviljoen 2017 Kazachstan

Het thema ‘Low Land, High Energy’ van de Nederlandse inzending op de wereldtentoonstelling laat alle bezoekers kennismaken met onze typische “Dutch Mindset”, hoe deze ons heeft gedreven te innoveren en ontdekken welke rol ons land speelt in de energietransitie. Aan de orde komen onderwerpen als klimaatverandering, de vermindering van CO2-uitstoot, nieuwe vormen van energie, zoals hernieuwbare energie en energie-efficiëntie, energiezekerheid, energieopwekking en -opslag en duurzaam opgewekte energie.

Hypsos Holland Paviljoen 2017 Kazachstan

In samenwerking met haar partners heeft Hypsos de video productie ontwikkeld voor het Holland paviljoen. Deze is vormgegeven tot een immersive visitor-journey waarbij middels innoverende technische oplossingen als multi-layer 3D holografische projectie de bezoeker een memorabele ervaring wordt aangeboden en de kernboodschap zeker zal beklijven in het typisch zeer grote aanbod van belevingen en informatie op de Expo.

Hypsos-Holland Paviljoen World Expo 2017

Expo 2017 Astana
Op 113 hectare wordt in Astana, Kazachstan de wereldtentoonstelling gehouden waar zo’n 100 landen en 10 internationale organisaties aan deelnemen. Het thema van deze Expo is ‘Future Energy’.  Het hoofddoel van de tentoonstelling is verantwoordelijkheid op te roepen die een discussie bevordert en het ontwikkelen stimuleert van kennis waarmee mensen het energieverbruik op onze planeet onder controle krijgen en schade aan het milieu weten te minimaliseren. Naar verwachting zullen tot wel 5 miljoen mensen wereldwijd de Expo 2017 gaan bezoeken.

Meer info over de

Nieuws over Paviljoens

Reageer op dit artikel