nieuws

Bouwstart Matrix VII op Amsterdam Science Park

Architectuur

Deze week is de eerste paal van Matrix VII op Amsterdam Science Park geslagen. Het pand van 8.000 m2 vvo moet vanaf medio 2018 105 startende bedrijven huisvesten. Een team van architecten bestaande uit onder andere Ector Hoogstad Architecten, Deerns en IMd maakten het ontwerp. Dat bericht Matrix Innovation Center, opdrachtgever en toekomstig pandeigenaar.

Bouwstart Matrix VII op Amsterdam Science Park

Het nieuwe gebouw zal deel uitmaken van het Matrix Innovation Center. Matrix VII gaat onderdak bieden aan onder andere Advanced Research Center for Nanolithography, een wetenschappelijke publiek private samenwerking van NWO, UvA, VU en ASML. Deze partij heeft al een contract getekend voor een derde van het gebouw.

Hoogstad Matrix Amsterdam

Ook zullen 105 (startende) bedrijven in de ict, nieuwe media, life sciences, sustainable chemistry, high tech en andere aan de bètawetenschappen gerelateerde activiteiten zich hier vestigen. Deze partijen hebben grote belangstelling, maar nog niet getekend. Amsterdam Science Park heeft zich ontwikkeld tot een kennisgebied van internationale allure, aldus de initiatiefnemers. Het bedrijvenpark ligt in Amsterdam Watergraafsmeer.

Het moderne gebouw van 8.000 m2 vvo is uitgerust met trillingsarme constructies en is flexibel indeelbaar. Matrix VII heeft ook twee atria die fungeren als ontmoetingsplekken voor onderzoekers. Ook aan duurzaamheid is grote aandacht gegeven. Een reeks van maatregelen zorgt ervoor dat Breeam Very Good behaald kan worden.

Het verantwoordelijke ontwerpteam bestaat behalve EHA ook uit Deerns en IMd. De bouwcombinatie Züblin / Croonwolter&dros is verantwoordelijk voor de uitvoering. Stone22 treedt in het project op als gedelegeerd ontwikkelaar en bestuurder aan de zijde van de opdrachtgever. Oostelbos Van den Berg voert de directie over de bouw. Matrix VII zal conform planning in de zomer van 2018 bedrijfsklaar worden opgeleverd.

Gerelateerde artikelen:

Matrix  VI

Matrix VI brengt kennis, talent en ideeen samen in een flexibel kantoor- en labgebouw. Centraal in het ontwerp staan eenvoud, flexibiliteit en duurzaamheid. Hoge ononderbroken bandramen laten zoveel mogelijk daglicht binnen en bieden ruim uitzicht. Tegelijkertijd is de gevel zo ontworpen dat ongewenste opwarming door zonstraling wordt voorkomen.
Lees verder…

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels