nieuws

Amsterdam / Dag van de Architectuur 2017

Architectuur

Op zondag 18 juni vindt de Dag van de Architectuur Amsterdam plaats. Dit jaar strijkt het evenement neer in het Amstelkwartier en omgeving. Wat voorheen een overwegend werkgebied was, transformeert zich nu in een rap tempo naar een bruisend woon-werkgebied. Tal van gebouwen openen op deze dag hun deuren die normaal voor bezoekers gesloten blijven.

Amsterdam / Dag van de Architectuur 2017

Tijdens ‘de Dag’ openen 20 spraakmakende projecten hun deuren, zoals de Bijlmerbajes, de Rembrandt Tower, het hoofdkantoor van Waternet, Amstelloft door WE Architecten, Lofts aan de Amstel van Studioninedots en Het Blauwe Huis. Deze projecten zijn zo spraakmakend dat ze helaas tijdens de Dag van de Architectuur zijn volgeboekt.

Dag van de Architectuur Amsterdam, Villa Mokum

Villa Mokum door Kampman Architecten is de  winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs

Amsterdam heeft echter nog meer parels/activiteiten die het bezoeken waard zijn:
– Architect Pi de Bruin leidt persoonlijk rond in AT Amstel & De Acht
– Roeivereniging RIC wordt verbouwd door Hans van Heeswijk
– OZ Architects leidt rond in Amstelhome en vertelt tegelijk over het aangrenzende binnenkort op te leveren Van der Valk Hotel
– Villa Mokum door Kampman Architecten, winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs
– Rivierstaete, de Apenrots, wordt getransformeerd door MVSA. Hier stonden vroeger arbeidershuisjes van de Zuidergasfabriek
– De ingenieurswoning uit 1913, van de voormalige Zuidergasfabriek, is een historische pareltje en huisvest nu Café tHUIS aan de Amstel.
– Vanuit de metro richting Zuid-Oost is hij bijna niet te missen: De Booster Station-Zuid. Bij dit futuristisch ogende, opvallende gebouw ontdek je hoe het rioolwater van Amsterdam weggepompt wordt.

Het programma wordt aangevuld met interessante lezingen, wandelingen en fiets- en boottochten.

Versnellingslocatie Amstelkwartier en omgeving
Amsterdam zet tot 2025 in op een versnelde realisatie van ruim 50.000 woningen. Het Amstelkwartier is een van de bouwstenen van deze enorme woningbouwopgave. Zo wordt het voormalige bedrijventerrein langzaam getransformeerd naar een gemengd woon-werk gebied.

Zie voor tickets en reserveren www.dagvandearchitectuuramsterdam.nl

Reageer op dit artikel