nieuws

Open dag prijswinnaar Mies Rohe Award 2017 ‘DeFlat Kleiburg’

Architectuur

DeFlat Kleiburg heeft als eerste Nederlandse deelnemer ooit de EU Mies Award 2017 gewonnen. De architecten en initiatiefnemers organiseren aanstaande zaterdag 20 mei een open dag zodat iedereen kan kennismaken met het project.

Open dag prijswinnaar Mies Rohe Award 2017 ‘DeFlat Kleiburg’
DeFlat Kleiburg door NL Architects en XVW architectuur

DeFlat is een renovatieproject van een van de grootste flatgebouwen van Nederland. De Kleiburg, een honingraatflat met 500 woningen in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer werd door Consortium DeFlat (NL Architects, XVW architectuur, KondorWessels Vastgoed ) gered van de sloopkogel door er een “klusflat” van te maken. De bewoners mochten zelf hun woningen afbouwen.

Aanmelden

Aanmelden kan via mies@nlarchitects.nl voor een rondleiding om: 11.00 uur, 11.30 uur, 12.00 uur, 12.30 uur, 13.00 uur, 13.30 uur, 14.00 uur of 14.30 uur. Graag 15 minuten van te voren aanwezig zijn bij het Meeting Point (onderdoorgang van DeFlat Kleiburg op het Kraaiennestpad).

Lees onder andere ook:

kleiburg.jpg

Kleiburgflat wint Mies van der Rohe Prijs 2017
De Mies van der Rohe Prijs 2017 gaat naar DeFlat Kleiburg in Amsterdam. Dat maakte de Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe vandaag in Brussel bekend. De hoofdprijs gaat voor het eerst naar de renovatie van een bestaand gebouw. Lees verder…

 

Foto Marcel vd Burg

De laatste Bijlmerflat
Eind vorig jaar woonde ik een bijzondere en misschien historische gebeurtenis bij. In de Kleiburgflat in de Amsterdamse Bijlmermeer werd feest gevierd. Ter gelegenheid van de oprichting van het zogenoemde Kleiburgklooster schonken de kloosterlingen door het henzelf gebrouwen kloosterbier. Lees verder…

 

 

 

Reageer op dit artikel