nieuws

Nieuwe naam voor Marconitorens: Lee Towers

Architectuur

Eind vorig jaar maakten City Pads en Tom Bakkers bekend dat twee van de drie Marconitorens in Rotterdam worden getransformeerd naar 840 huurwoningen. DiederenDirrix architectuur en stedenbouw is aangetrokken om de transformatie vorm te geven. Nu komt ook de vermoedelijk nieuwe naam naar buiten: Lee Towers.

Nieuwe naam voor Marconitorens: Lee Towers

Natuurlijk een naam die past bij een Rotterdamse landmark, maar volgens de ontwikkelaars bovendien een dikke knipoog naar de voornaam van één van de ontwikkelaars: Lee Foolen.  De eerste ideeën en contacten tussen beide Lee’s dateren al van voor een filmpje van Arjen Lubach in het satirische VPRO-programma Zondag met Lubach. In een parodie op het America First-beleid van Donald Trump maakte Lubach en zijn team een filmpje met het motto Holland Second.

‘Wij hebben Lee Towers’

Zijn zinsnede ‘in Amerika heb je Trump Towers, wij hebben Lee Towers’, werd dan ook met gelach ontvangen in Eindhoven en het raakte daarna in een stroomversnelling, zegt Lee Foolen: ‘Lee Towers was verrast door mijn vraag om zijn naam te verbinden aan de torens. Maar hij staat er voor open en we zijn serieus in gesprek met elkaar. Het gaat er wel van komen.’ Met 80.000m2 is de herontwikkeling van de Marconitorens het grootste transformatieproject van  Nederland. Vanaf het najaar gaat de grootscheepse verbouwing van start en komt er onder meer een restaurant op de bovenste verdieping. Eind 2018 moeten de Lee Towers opgeleverd worden.

Woningen, restaurant en voorzieningen

De 840 huurappartementen krijgen een oppervlakte van ca. 60 vierkante meter. De huurwoningen zijn bedoelt voor bijvoorbeeld expats of starters op de woningmarkt. In het gebouw zal ook een conciërge aanwezig zijn. Op de bovenste verdieping moet een skybar of restaurant komen. Daar zitten nu nog de technische ruimtes, maar die worden leeggehaald en de roosters worden vervangen door gigantische ramen. Beneden in de toren komen voorzieningen als een sportschool en horeca.

In totaal omvat het project bijna 80.000 m2, 840 woningen en 1.100 parkeerplaatsen.

 

 

Reageer op dit artikel