nieuws

Londen Festival of Architecture 2017 – Dulwich Pavilion

Architectuur

Het Londen Festival of Architecture is (naar eigen zeggen) het grootste jaarlijkse architectuurfestival van Europa en is van 1-30 juni 2017 te bezoeken. De organisatie wil tijdens het evement ‘het geheugen aftasten’ en viert daarnaast dat Londen in juni de wereldwijde architecturale hub is waarin vragen over het leven van de stad en zijn veranderingen in het publieke domein ter sprake komen.

Londen Festival of Architecture 2017 – Dulwich Pavilion
IF_DO After Image Londen Architecture Festival 2017 Impressies: Forbes Massie-Visualisation

Tijdens het Festival is het nieuwe tijdelijke evenementenpaviljoen in de Dulwich Picture Gallery door architectuurpraktijk IF_Do. Het paviljoen opent zijn deuren op vrijdag 2 juni en is de hele zomer in actie. Bewegende spiegelbeeldschermen, een breed spannend houtdak en een helder metaalnetwerk vormen de achtergrond voor artistieke en culturele evemenenten. Daarnaast eert het paviljoen het 200 jarig jubileum de iconische John Soane galerie.

IF_DO After Image Londen Architecture Festival 2017 Impressies: Forbes Massie-Visualisation

Impressies: Forbes Massie-Visualisation

IF_Do sleepte de opdracht in de wacht na het winnen van de het najaar van 2016 uitgeschreven prijsvraag. De inzenders werden uitgedaagd een ontwerp te maken waarin werd gereageerd op het originele Sloanegebouw en de omliggende tuin. IF_DO, opgericht in 2014 door Al Scott, Sarah Castle en Thomas Bryans werd met de inzending ‘After Image’ verkozen uit 75 gegadigden.

IF_DO After Image Londen Architecture Festival 2017 Impressies: Forbes Massie-Visualisation

Impressies: Forbes Massie-Visualisation

IF_DO After Image Londen Architecture Festival 2017 Impressies: Forbes Massie-Visualisation

Impressies: Forbes Massie-Visualisation

Reageer op dit artikel